Wednesday 4 June 2014

Januarflodens største attraktion

Det var vildt, lige der, da vi så ham for første gang!
Planen var egentligt at tage en bus derop, som de fleste (klogt nok) gør - men vi var blevet fuldstændigt vildledt, så vi endte rigtigt nok med at finde en indgang til bjerget - den indgang, man skal benytte, hvis man vil bestige bjerget til fods.. Så der var næsten ikke andet at gøre. Og bjerget er altså højt, skal jeg lige hilse at sige.
Men landskabet på vejen op til toppen lignede til en forveksling Amazonas og var tilhørende tropisk varmt og fugtigt. Så det var ikke så slemt, selvom det gik fælt op ad hele vejen. Og vi mødte tre europæere, der var en del mere inde i det der hiking, end vi kunne prale af at være, så vi havde næsten professionelle guider (som endda havde været kloge at medbringe proviant, som de delte med os). Ikke dårligt!
Dette var udsigten, da vi var halvvejs oppe. Imponerende, ikke?
Og så er vi, efter 1,5 time, kommet helt op. Der var den vildeste udsigt.
Udsigten oppe fra plateauet over Rio med Sugarloaf/Pão de Acucar og de verdensberømte strande
Han er altså virkelig, virkelig stor i virkeligheden..
Selfie pt. 1
Selfie pt. 2
Højdepunktet i Rio, det var helt sikkert og uden tvivl - selvom det hele nu var ualmindeligt fedt. Den allerførste turistting, jeg foretog mig - det kan Kristus-figuren tage æren for. Ligesom Rio er et must see i Brasilien, er Kristus et must see i Rio og det var godt fyldt op på toppen af bjerget, selvom det var en grå (til at starte med) mandag i maj. Ikke just højsæson eller optimalt vejrforhold. Men skyerne forsvandt næsten som dug for solen efter et par minutter, og så var det altså okay smukt at gå deroppe med udsigt over hele Rio. Det var også ret underholdende at se folk gå til det yderste for at få det optimale og perfekt opstillede billede af dem og figuren - Men selvom turistflokken var enorm, så var imponerende ud over alle grænser og storheden er ikke til at få ned på skrift. Det var fantastisk.

Christ the Redeemer is without any doubt the highlight of Rio. First thing Monday, the day after I arrived; let's go see Jesus! We ended up hiking all the way to the top due to some misdirections given by the hostel staff - it took us about 1,5 hours but when we got to the top, we forgot all about sore limbs and aching feet - it was amazing. He is huge, he appears so small in the pictures but don't get fooled - he's insanely tall. Yet he wasn't the only thing to look at - people were extremely keen on getting just the perfect shot with just the right angle and it was amusing to see some people lying on the ground to get all of the statue in the picture - what you wouldn't do for the perfect Facebook-profile picture, hah? 

No comments: