Saturday 13 July 2013

A taste of the traditional Japan


Igår klokken 17.00 befandt jeg i Meguro, der ligger i den sydlige del af Tokyo. Jeg havde med held fundet det lokale sportscenter og jeg satte mig ned udenfor og ventede. Lige pludselig hørte jeg en, der kaldte på mig - jeg vendte mig om og der stod en af dem, jeg har savnet lige siden jeg forlod Salamanca sidste år. Jeg skulle mødes med min japanske veninde, jeg boede sammen med i Spanien sidste sommer, da jeg var på sprogskole. Vi har ikke set hinanden i et år - det var så utrolig skønt og så mærkeligt at se hende igen. Vi tog toget til Shibuya, hvor hun havde inviteret mig på fin restaurant (der lå på 14. etage!). Jeg troede ellers ikke jeg var så vild med det japanske køkken, men der tog jeg fejl - det her var ægte og med lækre, lokale råvarer. Det var så godt! Vi fik en 7-retters menu og det var virkelig sjovt at smage så mange ting, jeg aldrig har smagt før. Og jeg fandt ikke engang ud af hvad det meste var, for det var ikke sådan lige at oversætte japanske retter til spansk. Men på trods af det, ar jeg virkelig positiv overrasket! Vi havde det så sjovt, hun morede sig meget over min spisepinde-kundskaber og at jeg var så forsigtig med at smage på maden.

Jeg var lidt trist over at skulle tage videre og sige farvel til hende, men når vi har været sammen både i Spanien og i Japan, så er det intet, der er umuligt, så her er det ikke farvel - men vi ses snart igen, for det gjorde vi jo!

Last night I met up with my Japanese friend who lives in Tokyo. I lived with her last summer in Salamanca, Spain and it was totally mindblowing meeting her here in Japan, half way around the world from where we met the first time. We had dinner at a fancy Shibuya-restaurant and had way too much to eat but it was amazing to try some of the traditional Japanese dishes for the first time. We had such a good time and it was so amazing to see her again. It was hard leaving her, just like the last time, but it's never really goodbye, I definitely know that now - it's 'see you soon', because when we've met in Spain and Japan, then nothing's impossible!

1 comment:

Anonymous said...

Wauw Sofie - det er jo små lækre kunstværker, dejligt at du kunne lide det. Og hvor er der langt ned !! Nej intet er umuligt for dig min søde skat :-))) Knus fra mor